Glutenfri pepperkaker

av 13. desember 2019Glutenfri, Oppskrifter

Det er snart jul, og hva gir vel ikke mer julestemning enn å bake pepperkaker. Denne oppskriften er cøliaki-vennlig. God fornøyelse og God Jul.

Ingredienser

120 gr smør
75 gr Sukrin Gold
75 gr Tagatesse
250 gr lys eller mørk sirup
1,5 dl kremfløte
350 gr glutenfri kakemix (Toro)
170 gr Jyttemjøl original (glutenfri)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
1 ts malt kanel

Dersom du ønsker pepperkaker med kraftigere smak, bruk mørk sirup i stedet for lys sirup.

Fremgangsmåte

Start med å smelte smør i en kasserolle, tilsett Sukrin Gold og Tagatesse sammen med sirup og kok opp under omrøring.

Ta kasserollen av platen og tilsett fløte. Rør inn.

Bland tørrvarene godt sammen i en bakebolle for hånd.

Ved innrøring av kasserollens innhold og tørrvarene kan kjøkkenmaskin benyttes da den oppvarmede vesken fortsatt er varm.

Etter alt er blandet sammen, må deigen nedkjøles. Legg den i plast i kjøleskapet etter at den er romtemperert. Det anbefales at deigen ligger i kjøleskapet i minimum fire timer, aller helst over natten før den kjevles ut.

Sett stekeovnen på 160 grader (varmluft) eller 175 grader (uten varmluft). Stekes i 10-12 minutter og avkjøle på rist.

Denne deigen er veldig lett å håndtere for både voksne og barn.

Tips: Bruk mye matolje på kjevlen. Bruk litt fin glutenfri melmiks når du kjevler ut deigen.

image_pdfLast ned oppskriften som PDFimage_printSkriv ut oppskriften

Pin It on Pinterest