Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Oppskrift på glutenfri kanelsnurrer perfekt for sosiale anledninger.

Ingredienser:

Deig:
150 gram smør
5 desiliter melk eller vann
50 gram gjær eller en pose tørrgjær
2 poser lys melblanding
4 spiseskjeer fiberhusk
200 gram sukker eller 100 gram Tagatesse
180 gram Sukrin Gold
2 teskjeer bakepulver
1 teskje kardemomme

Fyll:
100 gram romtemperert smør
40 gram brunsukker
2 spiseskjeer kanel
1 egg

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele, tilsett melk og sett kjelen til side. Rør inn gjær til den er helt oppløst og tilsett fiberhusk. La blandingen svelle i 5-10 minutter. Bland de andre tørrvarene i en bolle og tilsett vesken. Bruk en eltemaskin i ca 10 minutter. La deigen heve i 20-30 minutter. Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Del deigen i to like store deler. Kjevle hver del til en firkant. Smør deigen med fyllet (smør, brunsukker og kanel). Rull sammen, og del i skiver som er 2-3 cm tykke. Etterheves i inntil 60 minutter, eller til snurrene er blitt dobbelt så store. Knus egget i en skål, bland hviten og plommen. Pensle egget på før kanelsnurrene stekes. Stekes i ca 12-15 minutter.