Peanøttkake

av 24. november 2019Glutenfri, Oppskrifter, Sukkerfri

En oppfriskende kake som balanserer det søte med det salte.

Ingredienser:

Kakebunnen:
180 gram salte peanøtter
80 gram glutenfri havregryn
140 gram saftige dadler (ca. 7 store)
2 spiseskjeer Sukrin Gold
15 gram smeltet smør ELLER 3-4 spiseskjeer vann

I tillegg trenger du:
en kjøkkenmaskin

Sjokoladekaramell (topping):
2 dl Vikingmelk eller fløte
40 gram Sukrin Gold
15 gram Yaconsirup eller honning
12 gram smør
30 gram sukkerfri mørk sjokolade

I tillegg trenger du:
en mikrobølgeovn
en plastbolle som tåler bruk av mikrobølgeovn

Fremgangsmåte:

Kakebunnen:
Bruk en kjøkkenmaskin og bland alt utenom vesken (smør eller vann) til en jevn, smuldrende masse. Til slutt blander du inn vesken til kaken henger sammen og kan formes med fingrene. Press kaken ut i form, og frys den til du skal servere den.

Sjokoladekaramell (topping):
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen og smøret i bollen. Sett bollen inn i mikrobølgeovnen og varm opp i 5 minutter. Rør litt rundt, og fortsett oppvarmingen til det blir en tjukk karamellfarget masse. Bland inn sjokoladen og smøret over bunnen. Sett i fryseren i et par timer.

Serveringstips:
Pynt med nøtter og friske bær.

image_pdfLast ned oppskriften som PDFimage_printSkriv ut oppskriften

Pin It on Pinterest