
Riskrem med rød saus
Denne oppskriften på riskrem og rød saus er en fantastisk god dessert som både er glutenfri og sukkerredusert for diabetikere.
RISKREM
Ingredienser
3 dl fløte
1 vaniljestang
2 ss Tagatesse
Fremgangsmåte
Lag ca. 1 liter grøt. Kjøl ned.
Pisk alle ingrediensene sammen til kremen får ønsket konsistens (ikke pisk for lenge, da får du smør). Bland inn grøten.
—
RØD SAUS
Ingredienser
300 gr friske bringebær
150 gr friske jordbær
2 dl råsaft eller vann
3-4 ss Tagatesse
saft fra en halv sitron
2 ss sitronsalt
Fremgangsmåte
Ved bruk av frosne bær, bruk da mindre vann.
Fyll bær i en kjele og kok opp under omrøring og smak til med sødme og syre (sitron). Bruk en stavmikser og mos kjelens innhold.
Sausen kan brukes både varm og kald, og den holder inntil syv døgn i kjøleskap.