Torills Peanøttkake

av 30. januar 2020Glutenfri, Oppskrifter, Sukkerfri

En kjempegod dessertkake blant annet basert på peanøtter og sjokolade til etter middagen. Kan også serveres i selskap.

BUNNEN

Ingredienser

8 eggehviter
2,5 dl Sukrin Melis
2 ss Sukrin Gold
330 gr peanøtter
175 gr salte, glutenfri kjeks
2 ts Bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene, Sukrin Melis og Sukrin Gold sammen slik at den blir stiv.
Hakk nøttene, knus kjeksen og bland det inn i røren sammen med 2 ts bakepulver

Stekes på varmluft på 125 grader i minutter, eller 175 grader i minutter uten varmluft.

FYLL

Ingredienser

4,5 dl fløte
100 gr sukkerfri sjokolade
10 gr smør

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokoladen. Bland sammen alt. Pisk fløten og del bunnen i to, dynk den i vaniljesaus eller bruk karamellsaus. Legg på toppen og ha vaniljesaus og krem med hakkede peanøtter. Pynt med smeltet sjokolade.

image_pdfLast ned oppskriften som PDFimage_printSkriv ut oppskriften

Pin It on Pinterest